Британець провалив пограбування банку через поганий почерк — касири не зрозуміли погрози
Категорія
Світ
Дата публікації

Британець провалив пограбування банку через поганий почерк — касири не зрозуміли погрози

Британець провалив пограбування банку через поганий почерк — касири не зрозуміли погрози
Джерело:  online.ua

На півдні Англії 67-річний пенсіонер намагався пограбувати осередок одного з місцевих банків, але йому завадив поганий почерк у записці з погрозами - робітники установи їх просто не зрозуміли.

Джерело: Eastbourne Herald

За оприлюдненими даними, інцидент стався у березні 2021 року. Грабіжник Лен Слеттері залишив банк без грошей, а записку касирам вдалося прочитати лише пізніше.

“Ваш захисний екран не зупинить те, що є в мене, просто віддайте всі десятки й двадцятки. Подумайте про інших клієнтів”, - говорилося у записці.

Банківські представники звернулися до поліції, яка взяла ці погрози разом із записами камер відеоспостереження.

Пізніше, 26 березня, пенсіонер вирішив повторити спробу злочину. Для цього він обрав філію Nationwide Building Society, касирка якої перелякалася через погрози - так злочинець отримав близько 2,4 тисячі фунтів стерлінгів готівкою (майже 90 тисяч гривень).

Вже 1 квітня поліція отримала виклик з банку NatWest у Гастингсі.

“Робітники банку повідомили, що до відділення увійшов чоловік і передав записку з погрозами та вимогою грошей. Касир посварився з чоловіком і відстояв гроші, а той пішов з порожніми руками”, - додали правоохоронці.

Полісмени миттєво відреагували на виклик та упізнали грабіжника (завдяки записам камер) у Слеттері, який йшов після невдалої спроби неподалік. Його затримали, заарештували й оголосили про підозру в кількох інцидентах з пограбуванням.

За підсумками обшуків у помешканні Слеттері було знайдено докази - аналоги записок, які той давав касирам у банківських осередках.

Сам пенсіонер визнав свою провину у трьох злочинних епізодах. Королівський суд Льюїса виніс вердикт про ув’язнення на 6 років, з яких два останні можуть стати умовними.

У поліції резюмували, що інциденти з інтервалами у кілька днів наробили певного сполоху середробітників банку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?