Німецького пенсіонера оштрафували за танк "Пантера" у підвалі — він прибирав на ньому сніг
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецького пенсіонера оштрафували за танк "Пантера" у підвалі — він прибирав на ньому сніг

Німецького пенсіонера оштрафували за танк "Пантера" у підвалі — він прибирав на ньому сніг
Джерело:  online.ua

Пенсіонера з Німеччини визнали винним за незаконне володіння зброєю - заможний літній чоловік буквально ховав у підвалі власної оселі танк “Пантера” часів Другої світової війни.

Джерело: BBC News

За оприлюдненими даними, 84-річний чоловік був засуджений до штрафу в 250 тисяч євро, а також 14 місяців ув’язнення. Інцидент стався у місті Гайкендорф, уперше правоохоронці виявили значний арсенал ще 2015 року - весь цей час тривало розслідування й суд.

Суд визнав, що порушник має продати чи презентувати танк і зенітну установку музею у наступні два роки. Адвокат чоловіка звернув увагу на зацікавленість придбання “Пантери” музею в Сполучених Штатах, де історики оцінюють модель як найефективнішу зброю такого роду, яку Вермахт виставив на поле бою у відповідні часи.

Також до пенсіонера через його військовий арсенал вже звернулася низка німецьких колекціонерів. За відомостями медіа, чоловік володів принаймні 70 штурмовими гвинтівками, безліччю старих військових уніформ та нагород нацистських часів.

Для того, щоб витягнути танк з підвалу, знадобилися 20 військовослужбовців і 9 годин часу - бронетехніка не мала траків.

Танк у пенсіонера виявили випадково, оскільки 2015 року в його оселі проходили обшуки через справу про викрадені нацистами твори мистецтва. Слідчі жодних таких цінностей не знайшли, однак побачили дещо інше.

Сам пенсіонер з Гайкендорфа ніколи не робив тайни з власного хобі - колекціонування зброї та артефактів часів Другої світової війни. Захист його в суді стверджував, що навіть танк не може бути повноцінним озброєнням, оскільки не може стріляти й ледь рухається.

Навіть місцева влада не була занепокоєна через інтерес одного з мешканців до таких речей. Місцеві ЗМІ відзначали, що чоловік наголошував, як купив танк під час поганої зими для розчищення ділянок від снігу.

Мер містечка Александер Орт дуже вільно прокоментував факт існування такого арсеналу в приватній власності.

“Хтось полюбляє парові потяги, хтось старі танки”, - додав він у коментарі для Suddeutsche Zeitung.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?