У Канаді створюють електромобіль, який зможе майнити криптовалюту
Категорія
Технології
Дата публікації

У Канаді створюють електромобіль, який зможе майнити криптовалюту

У Канаді створюють електромобіль, який зможе майнити криптовалюту
Джерело:  online.ua

Канадський виробник Daymak неочікувано для всіх представив систему для електромобілів, яка, окрім виконання своїх стандартних функцій, ще й майнить криптовалюту. За словами представників компанії, автівку вже можна передзамовити.

Джерело:  Wired

Незабаром з'явиться електромобіль, який зможе майнити криптовалюту

Згідно з останніми даними, компанія Daymak вже отримала попередні замовлення на 350 мільйонів доларів. Як стверджують виробник, модель під назвою Spiritus надійде в продаж за два роки, однак попередні замовлення відкриті вже зараз.

Інженери представили перші рендери електромобіля й звернули увагу на те, що розробляють спеціальне програмне забезпечення, яке дозволить максимально спростити процес майнингу.

Рендер автомобіля Spiritus (Фото - Daymak)

Варто зазначити, що ініціативу підтримав Кіт Стрієр – віцепрезидент Nvidia зі штучного інтелекту. Станом на сьогодні компанія зберігає лідируючі позиції в розробці суперкомп'ютерів для автономних транспортних засобів.

"Ця ідея має величезний потенціал, тому що ми говоримо не про тисячі, а про десятки мільйонів суперкомп'ютерів у цих автомобілях. У Сполучених Штатах або Німеччині це може бути не так важливо, але в маленьких країнах такий автономний транспорт повністю змінить потенціал обчислень", – наголосив представник компанії Кіт Стриер.

За словами генерального директора Daymak Альдо Байоччі, до 2023 року світ буде в "розпалі блокчейнової революції", а криптовалюта стане повсюдним платіжним засобом.

Що важливо розуміти, виробник приймає оплату в тому числі й самою криптовалютою. Варто зазначити, що розрахуватись можна навіть Dogecoin.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?