У Німеччині оцінили збитки від катастрофічних "повеней століття"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині оцінили збитки від катастрофічних "повеней століття"

У Німеччині оцінили збитки від катастрофічних "повеней століття"
Джерело:  online.ua

Угруповання німецьких страхових компаній виступили з оцінкою збитків від надзвичайно руйнівних повеней, яких зазнала країна всередині літа - наслідки катастрофи коштуватимуть до 5,5 мільярда євро.

Джерело: Deutsche Welle

За оприлюдненими даними, таку оновлену оцінку розкрили в Асоціації німецьких страховиків. Попередні прогнози вказували на інші суми від 4 до 5 мільярдів євро, вони не враховували втрати майна у Баварії та Саксонії. Лише у цих федеральних землях сконцентровано від 5 до 10% від загальних втрат.

Близько двох третин від загальної суми компенсації спрямують у регіон Рейнланд-Пфальц - де найбільше постраждали околиці річок Ар і Мозель, населені пункти у передгір’ях Айфель. Третину спрямують жителям Північного рейну-Вестфалії.

Тільки виключно автомобільні страховики компенсуватимуть збитки до 200 мільйонів євро - через негоду непридатними чи пошкодженими виявилися до 40 тисяч автомобілів. Також будуть сплачені великі суми за пошкоджені будівлі, що застраховані на мільйони.

Іноземні медіа звернули увагу, що, ймовірніше, циклон “Бернд” і його руйнівні наслідки стануть найдорожчим стихійним лихом для Німеччини у третьому тисячолітті. Останні події побили рекорди “повені століття” 2002 року, коли катастрофа сталася на Ельбі та Дунаї. Страхові виплати від цих повеней сягали 4,5 мільярда євро.

Утім, відзначається, що не всі мешканці Німеччини володіють надійним страховим захистом майна на випадок будь-яких природних катастроф. Наприклад, майже всі житлові будинки ФРН застраховані проти урагану й граду, однак від повеней та злив захищені таким чином лише 46% усіх домовласників.

Повені у Німеччині

Жертвами катастрофічних повеней у Німеччині стали станом на кінець липня 175 осіб. Лихо торкнулося не тільки цієї країни, але й сусідньої Бельгії - в цілому кількість жертв сягнула понад дві сотні жителів.

Повені спровоковані надзвичайно рясними опадами - лише за два дні їхній обсяг досяг двомісячної норми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?