Міноборони Німеччини екстрено оголосило про військову катастрофу
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Німеччини екстрено оголосило про військову катастрофу

Міноборони Німеччини екстрено оголосило про військову катастрофу
Джерело:  online.ua

16 липня Міністерство оборони Німеччини неочікувано для всіх оголосило режим військової катастрофи в країні через повені на заході країни - це рішення ухвалила очільниця Міністерства оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Джерело:  Spiegel

Міноборони ФРН оголосило військову катастрофу в країні через повені

"Це означає, що органи, які приймають рішення, будуть винесені вперед, а саме туди, де вони потрібні. Як приклад, керівник підрозділу на місці тепер може вирішити, чи надавати бронемашину для евакуації, чи військову вантажівку, чи буде забезпечений генератор, коли він буде в наявності. Я думаю, що децентралізація дуже важлива в таких місцях і також має вирішальне значення для успіху заходів", – наголосили в німецькому оборонному відомстві.

Німецькі чиновники звертають увагу на те, що зображення з району катастрофи викликають занепокоєння.

"Бундесвер, звичайно, підтримує інші служби, чи то THW, пожежна команда, поліція чи інші", – заявив один із представників Міноборон ФРН.

Він також офіційно повідомив, що в ліквідації наслідків негоди беруть участь 850 солдатів, і їх кількість збільшується.

Окрім того, наголошується, що місцева влада вже підтвердила загибель більше 100 людей в результаті повеней у Північному Рейні-Вестфалії та Рейнланд-Пфальці.

Що важливо розуміти, це одна з найбільших серйозних погодних катастроф повоєнного періоду в Німеччині. Попри те, що заходи порятунку тривають повним ходом, кількість смертей вже значно вища, ніж в результаті так званого "потопу століття" 2002 року, коли в Німеччині загинула 21 людина.

Ситуацію, що склалася в Німеччині, вже прокоментувала канцлерка ФРН Ангела Меркель.

"Це жахливі дні для людей в заплавах річок. Мої думки з ними. І вони можуть вірити, що всі сили в нашій державі — від федерального уряду, земельного уряду і місцевого самоврядування — зроблять все можливе, щоб врятувати життя, запобігти небезпеці і полегшити страждання навіть в найважчих умовах", — заявила німецька лідерка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?