Масштабний потоп у Ялті: що відомо про ситуацію в окупованому Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабний потоп у Ялті: що відомо про ситуацію в окупованому Криму

Масштабний потоп у Ялті: що відомо про ситуацію в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

Пресслужба "МНС Росії у Криму" заявила, що в результаті потопу в Ялті, який стався 18 червня, травми отримали 18 осіб, одна людина загинула, ще одна зникла безвісти – жінка 1961 року народження.

Джерело: "Крим.Реалії, ватажок кримських окупантів Сергій Аксьонов у  Facebook

Потоп у Ялті призвів до жахливих наслідків

Згідно з останніми даними, евакуації або допомоги потребували 608 осіб, із них 50 дітей. У пункти тимчасового розміщення були відправлені 90 осіб, досі залишаються там 36 осіб, включаючи чотирьох дітей.

Як стверджують рятувальники, протягом доби в Ялті випало 133 мм опадів. Окрім того, вказано, що залишається підтопленим 101 будинок, вода відкачана в 43 будинках.

"Зранку 19 червня в Ялті зупинили рух 15 маршрутних автобусів. Дощовою водою в Ялті підмило опори системи газопостачання середнього тиску, через що без газопостачання залишилися 60 абонентів. Усього в місті через дощ виявилися знеструмленими 80 трансформаторних підстанцій та дві лінії електропередач, через що 2,7 тисячі осіб залишилися без електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, місцевих жителів попередили про відключення водопостачання в місті, ялтинців закликали запасатися питною водою.

Ватажок кримських окупантів Сергій Аксьонов 19 червня заявив, що жителі підтопленого багатоквартирного будинку в Ялті виявилися заблоковані.

"Ялта, вулиця Кривошти, 10. Люди заблоковані в будинку. Зараз прибуде підмога, підвезуть продукти, ліки. Ведуться роботи, які дозволять відвести воду", - повідомив проросійський політик.

За його словами, через замулення води стабільна подача питної води в систему міста попередньо переноситься з вечора до півночі суботи.

Що також важливо розуміти, в окупованому Криму вже оголосили штормове попередження на 19-20 червня.

"Ввечері та до кінця доби 19 червня, вночі та в першій половині дня 20 червня в Криму очікуються місцями дуже сильні зливи, грози, град, шквал 15-20 м/с", - сказано в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?