У Путіна заявили про "зняття водної блокади" Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про "зняття водної блокади" Криму

У Путіна заявили про "зняття водної блокади" Криму
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу почав стверджувати, що тимчасовий водопровід у Криму, прокладений силами російських військових, "зняв водну блокаду" окупованого Росією півострова.

Джерело: "Інтерфакс"

У РФ заявили про "зняття водної блокади" окупованого Криму

"Важливо відзначити, що Збройні сили беруть участь у вирішенні загальносуспільних питань. Для безперебійного водопостачання населення Криму прокладено тимчасовий водопровід загальною протяжністю 32 км", - заявив Сергій Шойгу.

Як стверджує очільник Міноборони РФ, це дозволило "зняти водну блокаду" півострова до завершення будівництва магістрального водопроводу.

Що важливо розуміти, ще в минулому році підрозділи російської армії проклали трубопровід, який з'єднав Тайганське і Сімферопольське водосховища в окупованому Криму для поставки води в Сімферополь.

Україна назвала єдину умову для постачання води в анексований Крим

Член команди українського президента Олексій Резніков назвав єдину умову, за якої українська сторона постачатиме воду в окупований Крим. За його словами, вона пов’язана з гуманітарною катастрофою, визнаною на рівні ООН.

Як стверджує політик, перш за все йдеться про загрозу для українців. У такому випадку українська владаготова до організації гуманітарних конвоїв, що забезпечили б населення водою.

“Цистернами, діжками, як завгодно. Три КПВВ (на адмінмежі з Кримом) є — Каланчак, Чонгар, Чаплинка, дороги є, повеземо. Забезпечимо Червоний хрест — під їхнім прапором, не проблема. Людей напоїмо. Якщо дійсно моніторингова місія, міжнародна гуманітарна місія скаже: “Люди, треба допомагати”... Я нагадаю, за приписами відповідної міжнародної конвенції — Женевської, якщо я не помиляюсь, — окупант несе відповідальність за цивільне населення і за всі гуманітарні питання. Російська Федерація брала на себе відповідальність, коли окупувала наш півострів і місто Севастополь. Будь ласка”, — наголосив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?