В Ялті тонни сміття з незаконних звалищ змило в море — купатися заборонено
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ялті тонни сміття з незаконних звалищ змило в море — купатися заборонено

В Ялті тонни сміття з незаконних звалищ змило в море — купатися заборонено
Джерело:  online.ua

Негода в окупованій Ялті привела до екологічної катастрофи - в море змило тонни будівельного і побутового сміття з нелегальних звалищ. Окупанти мовчать, але в морі заборонили купатися мінімум на три дні.

Джерело: Facebook колишнього керівника Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова

У зв'язку з необхідністю проведення дезінфекції та необхідності прибирання пляжів в Ялті заборонили купатися в морі на три дні. Але місцеві жителі переконані, що змиті пляжі в місті не відновити за такий короткий термін. Вони вважають, що плавати в морі влітку 2021 року буде неможливо.

"Так виглядає зараз бухта в Ялті. Це справжня екологічна катастрофа, яку замовчують окупанти. За 7 років незаконної анексії на нелегальних звалищах Криму накопичилося будівельне сміття та побутові відходи. Днями, через потужні зливи, звалища просто змило в море. Цей випадок - красномовна ілюстрація семирічної окупації Криму Росією. Безвідповідальність і байдужість - це саме те, що відрізняє нинішній стан півострова", - показав Фірсов фото моря в прибережній зоні Ялти.

До речі, ватажок окупованого Криму Сергій Аксьонов не приховує, що повінь завдала Ялті катастрофічної шкоди.

"Деякі люди повністю втратили своє майно, там відновленню практично нічого не підлягає", - говорить він.

Негода в окупованому Криму

Зливовий циклон обрушився на Крим 17 червня. Спочатку двомісячна норма опадів випала на сході окупованого півострова, на наступний день - тримісячна на південному березі.

Окупанти повідомили про затоплення понад 360 будинків, багато з яких пішли під воду і не підлягають відновленню. На півострові через зливи тисячі людей періодично залишаються без світла і газу.

Найбільше від негоди постраждали Керч і Ялта. У містах оголошено надзвичайну ситуацію, спостерігаються перебої з електроенергією, громадянам заборонили пити і використовувати для готування воду з-під кранів. Жителям заборонили залишати будинки, а пам'ятки Ялти закрили для туристів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?