Рятувальники спрогнозували, коли пилова буря піде з Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Рятувальники спрогнозували, коли пилова буря піде з Києва

Рятувальники спрогнозували, коли пилова буря піде з Києва
Джерело:  online.ua

Ситуація з пилової бурею в Києві покращиться в ніч на 24 червня, але пил в повітрі буде літати ще деякий час. Рятувальники запевняють, що дана ситуація не несе загрози життю і здоров'ю громадян.

Джерело: пресслужба ДСНС

Станом на 23 червня, дані сервісу якісті повітря свідчать про те, що повітря в Києві чисте. Але рятувальники попереджають, що залишкові явища пилової бурі спостерігатимуться ще деякий час.

Якість повітря в Києві 23 червня (фото - скріншот)

У ДСНС причиною пилової бурі в Києві рятувальники називають видування в південних районах Росії значної кількості грунту і переміщення повітряних мас на територію України.

"Крім того, додатковим чинником стало посилення швидкості вітру до 20 м/с в м.Києві, що спричинило видування з дорожнього покриття і вулиць дрібнодисперсного пилу, а також підвищення вологості повітря, що сприяє погіршенню горизонтальній видимості", - пояснюють ситуацію із забрудненням повітря в Києві рятувальники.

Забруднення повітря в Києві

Напередодні метеорологи зафіксували в повітрі Києва підвищення концентрацій:

  • завислих речовин - в 1,1-1,3 рази;

  • оксиду вуглецю - в 1,1-2,5 рази;

  • діоксиду азоту - в 4,5-5,1 рази;

  • формальдегіду - в 3,0-3,2 рази.

За прогнозами Українського гідрометцентру, в найближчі дні спека буде сприяти накопиченню шкідливих домішок в повітрі, тому якість повітря може погіршуватися.

Чому Київ накрила пилова буря - причини і версії

У КМДА повідомили, що лише на двох автоматизованих постах спостереження в Києві було зафіксовано підвищення концентрацій пилу: в Дарницькому і Дніпровському районах. Це спровокувало температурний стрибок повітря і пилова буря "Астраханський суховій".

Екологи вважають, що Київ огорнув смог не тільки через погоду, а й з-за загального рівня забрудненості повітря в столиці.

"Як тільки в Києві спостерігається відсутність вітру, дощу, снігу, ми бачимо зміг. Спека ні при чому, зміг буває і восени. Ключовий фактор - коли немає вітру. Вітер розганяє шкідливі викиди, а опади очищають повітря. Коли немає ні вітру, ні опадів, зміг накопичується. Це явище пов'язане і з тим, що Київ - один з надзвичайно забруднених міст Європи і світу: він стабільно займає перші місця в антирейтингу за забрудненістю повітря ", - пояснюють екологи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?