Екоактивісти на Харківщині дістали 65 тонн сміття з річки Уди
Категорія
Україна
Дата публікації

Екоактивісти на Харківщині дістали 65 тонн сміття з річки Уди

Екоактивісти на Харківщині дістали 65 тонн сміття з річки Уди
Джерело:  online.ua

В Харьківській області триває масштабна екоакція "Чисті Уди", яка об'єднала місцевих мешканців на шляху порятунку річки Уди та її очищення від промислового і побутового сміття (пластикових та склянних пляшок, медичних відходів, пластикової крихти). Протягом останнього суботника харків'янам вдалося дістати із річки аж 65 тонн сміття.

Джерело: Фейсбук-сторінка організатора екоакції "Чисті Уди" Артема Приходька

Екоактивісти разом з харків'янами продовжують ачищати річку Уди

Варто звернути увагу на те, що усі учасники екоакції "Чисті Уди" - волонтери, які на добровільній основі збираються щотижня на суботники.

Окрім того, наголошується, що в процесі прибирання акцію підтримав Департамент природокористування і охорони навколишнього середовища, виділивши спе техніку і водолазів ДСНС для більш ефективного прибирання річки.

Нещодавно відбувася 9-й суботник. За словами організатора екоакції Арета Приходька, з 1-9 суботник в екоакції "Чисті Уди" брали участь понад 250 волонтерів, які своїми силами дістали з річки:

  • 18 тонн скла;

  • 4 тонни пластика;

  • 43 тонни колод, мікропластинки, медичних відходів ітд.

Варто звренути увагу на те, що загальний бюджет акції склав 72 тис грн.

"З 6-го суботника, після допису, направленого Володимиру Зеленському, нам почав допомагати Департамент природокористування і охорони навколишнього середовища Харківської області, надали допомогу водолазів ДСНС і екскаватор. Ми дуже вдячні всім людям, які допомагають нам в прибиранні. Всім-всім низький уклін, разом ми сила", - наголосив Артем Приходько.

Окрім того, організатор екоакції звертає увагу усіх небайдужих на те, що 31 липня розпочнеться боротьба з останнім сміттєвим островом вже біля Жихор, розмір якого становить всього 50 метрів.

"І ми переможемо сміття і зробимо чистою річку Уди", - підсумував харьківський екоактивіст, закликаючи приєднатися до останнього етапу порятунку річки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?