У Кабміні уточнили, коли пластикові пакети приберуть з магазинів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні уточнили, коли пластикові пакети приберуть з магазинів

У Кабміні уточнили, коли пластикові пакети приберуть з магазинів
Джерело:  online.ua

В Україні обмежать використання пластикових пакетів в магазинах. Тонкі поліетиленові кульки, в яких на сьогоднішній день упаковують продукти в магазинах і на ринках, складають страви на винос в ресторанах, приберуть з 2022 року.

Джерело: телеканал ДОМ

Заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Руслан Стрілець пояснив, що продаж пластикових пакетів у всіх точках торгівлі та сфери обслуговування буде заборонена, але за винятком певних випадків. За його словами, з березня 2022 року з магазинів зникнуть надтонкі і тонкі пакети, але не повністю. У них, як і раніше буде можна буде упаковувати рибу, м'ясо, сипучі продукти і лід.

Також під заборону не потрапляють щільні пакети, які можна використовувати кілька разів.

Штрафи за використання пластикових пакетів

В Україні будуть штрафувати за використання пластикових пакетів. Представник Мінекології нагадав, що коли заборона набуде чинності, українців не будуть штрафувати за використання пластикових пакетів. Покарання торкнуться тільки бізнесу. За продаж пакетів і упаковку в них товарів в перший раз штрафуватимуть на суму від 1700 до 3400 грн, а за повторне порушення доведеться заплатити від 3400 до 8500 грн.

Контролювати дотримання закону буде Держспоживслужба. Бізнесу вже пропонують поступово відмовлятися від пакетів. На заміну пропонують папір або біорозкладні кульки.

В Євросоюзі між тим незабаром будуть заборонені не тільки пластикові пакети, а й трубочки для напоїв, так званий одноразовий посуд і інша подібна продукція з пластика.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?