Британія може передати Україні ракети Storm Shadow з дальністю удару до 400 км
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія може передати Україні ракети Storm Shadow з дальністю удару до 400 км

Британія може передати Україні ракети Storm Shadow з дальністю удару до 400 км
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським журналістам, офіційний Лондон може передати Збройним силам України ракети Harpoon і Storm Shadow. Про це стало відомо після візиту президента Володимира Зеленського до Великої Британії 8 лютого.

Джерело: The Times

Які ракети Україна може отримати від Великої Британії

Про ймовірнення надання ЗСУ нових ракет редакція видання дізналася від свого інсайедра у Міністерстві оборони України.

Варто також зазначити, що під час зустрічі з Зеленським британський лідер Ріні Сунак справді пообіцяв для нашої держави "більше військової допомоги".

Отже, Україна може отримати такі ракети:

  • Harpoon з дальністю удару до 240 кілометрів;

  • Storm Shadow для авіації з дальністю удару до 400 кілометрів.

За словами експертів, ці ракети дадуть ЗСУ можливість ефективно знищувати військові цілі армії РФ на окупованих територіях нашої країни. Насамперед йдеться про Крим.

Журналісти звертають увагу на те, що наразі команда Ріші Сунака намагається визначити, яку кількість таких ракет можуть надати нашій державі.

Оглядачі також припускають, що Україна цілком може зайнятися переобладнанням протикорабельних ракет Harpoon. Таким чином вона матиме можливість бити по наземних цілях ворога. Одна така ракета, нагадаємо, коштує 1,2 мільйона фунтів стерлінгів, - йдеться в повідомленні.

Чи готова Британія передати ЗСУ ще й літаки

Як вдалося дізнатися The New York Times, у Лондона є кілька десятків літаків, які вона могла б передати Україні.

Насамперед йдеться про 30 повітряних суден Eurofighter Typhoon. Це літаки старшого покоління, які чисто теоретично могли б поповнити наші Повітряні сили.

Водночас у виданні вважають, що роль літаків у війні Росії проти України може бути обмеженою. Попри всю символічну цінність, аналітики кажуть, що винищувачі вплинули б на поле битви менше, ніж танки,
– наголошують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?