Британія планує почати готуватися до розпаду Росії — The Times
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія планує почати готуватися до розпаду Росії — The Times

Британія планує почати готуватися до розпаду Росії — The Times
Джерело:  online.ua

Після заколоту у РФ, який 24 червня влаштував глава "Вагнера" Євген Пригожин, влада Великої Британії вирішила почати готуватися до можливого розпаду Росії, оскільки офіційний Лондон боїться, що ці події застануть його зненацька.

Джерело:  The Times

В уряді Британії хочуть підготуватися до розпаду РФ

Британські політики й раніше були переконані в тому, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну закінчитися для Москви нестабільністю всередині країни.

Однак в уряді Британії ніхто й не міг припустити, що дійде до "походу на Москву" та захоплення великих міст країни-агресорки.

Ми маємо чекати і дивитися, що буде далі. Це може бути лише "Розділ 1" чогось нового, – заявив один з інсайдерів The Times.

На переконання головного секретаря скарбниці Сполученого Королівства Джона Глеана, все, що відбувається в Росії – "її внутрішні справи".

У Британії бояться, що Пригожин прийде до влади у Росії

Своєю думкою з цього приводу також поділився колишній військовий аташе Британії у Москві Джон Форман.

За його словами, успішне захоплення Пригожиним влади було би "найгіршим сценарієм" і не варто мати ілюзій, що він нібито більш ліберальний, схильний до миру демократ, тому що "це фашист".

Форман також не приховує від журналістів, що стрімкий розвиток подій 23-24 червня став для більшості міжнародних лідерів справжньою несподіванкою.

Ми думали, що все це буде відбуватися поступово. Про несподіваний "марш на Москву" не йшлося, – відверто зізнався він.

Також з коментарем виступив колишній представник Міноборони лорд Річард Герстмонсе.

Він звернув увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін, навіть після підриву Пригожиним його авторитету, досі залишається небезпечними ворогом для Заходу, тому не можна недооцінювати його силу.

На думку експосла Британії у Росії Родеріка Лайна, після витівки Пригожина шанси Путіна довічно залишатися правителем Росії вже менші, але "зараз він все ще на своїй посаді".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?