Британія пропонує створити потужний механізм протидії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія пропонує створити потужний механізм протидії РФ

Британія пропонує створити потужний механізм протидії РФ
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії запропонувала країнам Великої сімки створити спільний "механізм швидкого спростування" російської або китайської дезінформації. З такою заявою виступив очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

Джерело:  Reuters

Британія хоче, щоб Група семи боролася з російською та китайською пропагандою

"Коли ми бачимо, як там (в якийсь із західних країн) публікують цю брехню, пропаганду чи фейкові новини, ми можемо не просто залишатися осторонь, але мусимо зібратися разом, щоб підготувати спростування та, чесно кажучи, надати правду для жителів як цієї країни, а також для Росії чи Китаї та для всього світу ", - наголосив британський міністр.

Домнік Рааб звернув увагу на те, що влада РФ та КНР роблять все можливе,щоб посіяти недовіру до впливових міжнародних гравців, чи то шляхом поширення дезінформації про вибори, або про вакцини проти COVID-19.

Офіційний Лондон не приховує, що вважає Росію однією з найбільших загроз її безпеці, також розглядаючи Китай як найбільший довгостроковий виклик у військовому, економічному та технологічному плані.

"Найважливіше для нас те, що ми розширюємо міжнародне коло країн-однодумців, які виступають за відкрите суспільство, права людини і демократію, які стоять за відкриту торгівлю. Багато хто з наших союзників хотіли битакож дізнатися, як почалася пандемія коронавірусу", - підсумував Домнік Рааб.

Росія та КНР використовують дезінформацію для просування власних вакцин

Влада ЄС стурбована тим, що Москва та Пекін продовжують інтенсивно просувати вакцини власного виробництва по всьому світу за допомогою дезінформації.

"Для досягнення цих цілей як Росія, так і Китай використовують підконтрольні державі ЗМІ, мережі проксі-медіа та соціальні мережі, включаючи офіційні дипломатичні акаунти в соціальних мережах. З початку 2021 року до бази даних EUvsDisinfo додано понад 100 нових прикладів прокремлівських заяв про дезінформацію щодо вакцинації", — йдеться в повідомленні.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?