Британія вперше з осени послабила карантин
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вперше з осени послабила карантин

Британія вперше з осени послабила карантин
Джерело:  online.ua

У Великій Британії послабили жорсткі карантинні обмеження, які тривали упродовж останніх кількох місяців. Під час цього локдауну були закриті бари, ресторани та спортивні зали.

Джерело: Reuters

Нові послаблення відповідно до понеділка, 12 квітня, відкрили згадані вище заклади для відвідування.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон назвав ухвалене рішення щодо послаблення карантину “великим кроком на шляху до свободи”. Одночасно з цим він звернувся до населення із закликом про дотримання правил безпеки - “коронавірус залишається загрозою”.

Журналісти повідомляють про черги з людей, які почали з’являтися перед пабами ще у ніч на понеділок. Таким чином вони хотіли відсвяткувати відкриття закладів та завершення останнього локдауну. Посилювати карантин почали ще у листопаді.

Утім, гастрономічні та алкогольні заклади мають можливість обслуговувати клієнтів виключно на відкритому повітрі. Такі правила будуть чинними принаймні до 17 травня.

В цілому дрібні британські підприємці, що займаються торгівлею, втратили через карантин до 27 мільярдів фунтів стерлінгів. Наразі вони сподіваються на бус у своїй галузі на тлі завершення локдауну.

Британська влада вводила суворі карантинні обмеження через поширення так званого британського штаму коронавірусу. Його ще у перші тижні виявлення оцінили як різновид, що набагато заразніший за оригінал.

Водночас містами й населеними пунктами королівства продовжувалася активна кампанія з вакцинації. Станом майже на середину квітня щеплення отримали вже близько 32 мільйонів британців.

У неділю, 11 квітня, британські лікарі зареєстрували 7 смертельних випадків, спричинених коронавірусом. Цей показник — найнижчий з 14 вересня, до того, як стався спалах нового штаму.

Слід відзначити, що першими з локдауну вийшли території безпосередньо Англії та Уельсу. Там з 12 квітня відкрили навіть магазини мереж із продажу товарів для дому та одягу. Шотландія запланувала відкриття таких магазинів 26 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?