У Кабміні відповіли щодо планів введення локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні відповіли щодо планів введення локдауну в Україні

У Кабміні відповіли щодо планів введення локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів вважають недоцільним вводити тотальний локдаун по всій Україні, оскільки окремі регіони демонструють епідемічні показники, що покращуються.

Джерело: засідання уряду

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, немає потреби в загальному посиленому карантину.

“За деякими регіонами, після впровадження “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки і відповідальної роботи місцевих органів, спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавірусу”, - звернув увагу політик на засіданні у середу, 7 квітня.

Він стверджує, що така динаміка призведе незабаром до повернення всіх критичних регіонів до “помаранчевої зони” адаптивного карантину.

Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і впроваджувати тотальний локдаун у всій країні нині немає потреби”, - резюмував Шмигаль.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

Станом на ранок 7 квітня від початку епідемії в Україні зареєстрували майже 1,8 мільйона діагнозів COVID-19. Летальними стали понад 35 тисяч випадків.

Напередодні у Міністерстві охорони здоров’я визнали розгортання максимальної кількості ліжок, обладнаних доступом до кисню. За словами голови відомства Максима Степанова, кількість таких ліжок сягнула максимального значення, а додаткові можливості української медичної системи вичерпано.

“У медзакладах перебуває понад 47 тис. хворих. Ми максимально збільшили кількість ліжок із киснем — до 67 тис. Це межа — збільшувати далі нікуди, адже інші хвороби не робили канікул”, — пояснив Степанов.

“Червона зона” карантину

Наразі у зоні з найсуворішими обмеженнями опинилися майже половина всіх областей, зокрема Київ. Столична влада від понеділка, 5 квітня, посилила карантин до блокування громадського транспорту. Ним наразі можуть користуватися лише робітники критичної інфраструктури, що мають спеціальну картку-перепустку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?