Україна обігнала всю Європу за смертністю від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна обігнала всю Європу за смертністю від коронавірусу

Україна обігнала всю Європу за смертністю від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 сягнув в Україні такого рівня поширення й смертності, що вивів державу “вперед” серед усіх європейських сусідів. Наразі Україна стала антилідером континенту за епідемічними показниками.

Джерело: Worldometers

Згідно з оприлюдненими подробицями, за рівнем померлих внаслідок ураження вірусом за попередню добу Україна обійняла друге місце у світі.

За підсумками попередньої доби коронавірусний діагноз підтвердили у 15 415 осіб, а кількість летальних випадків сягнула 481.

Ще 11 472 пацієнти одужали після хвороби, а під госпіталізацію одночасно підпали 5 587 людей.

Загальний показник хворих від початку епідемії в Україні навесні торік сягає станом на середу, 7 квітня, майже 1,8 мільйона. Кількість тих, хто одужав, сягає наразі майже 1,4 мільйона.

Загальна летальність сягнула 49 835. Таким чином, кількість активних хворих залишається на рівні 375 тисяч.

Коронавірус в Україні

Станом на згаданий день майже половина всіх областей у державі знаходиться у так званій “червоній зоні” адаптивного карантину. Серед цих регіонів також Київ та Київщина.

Безпосередньо у столиці з понеділка, 5 квітня, став чинним новий локдаун - він передбачає блокування громадського транспорту для всіх, хто не відноситься до критичної інфраструктури та, відповідно, не має спеціальної картки-перепустки.

Водночас на рівні Міністерства охорони здоров’я звернули увагу на маніпулювання статистикою щодо коронавірусу в окремих регіонах. Головний санлікар Віктор Ляшко згадував Одеську область, яка надсилає у Київ занижені показники, що дозволяє їй попри критичну ситуацію уникнути “червоної зони”.

Вакцинація в Україні

За добу 6 квітня в Україні отримали щеплення першою дозою вакцини 15 585 осіб.

“320 265 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 320 263 особи, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 2 особи”, - заявили у МОЗ сьогодні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?