Британія збільшить оборонний бюджет на 1,5 млрд фунтів через війну в Україну — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія збільшить оборонний бюджет на 1,5 млрд фунтів через війну в Україну — ЗМІ

Британія збільшить оборонний бюджет на 1,5 млрд фунтів через війну в Україну — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів та Міністерство оборони Великої Британії через війну в Україні спільно погодились на збільшення оборонного бюджету країни на 1,5 млрд фунтів стерлінгів для уникнення його реального скорочення через інфляцію.

Джерело: The Telegraph

Велика Британія збільшує військово-оборонний бюджет через війну РФ проти України

Як ідеться в повідомленні видання, збільшення витрат на оборону було вимогою глави профільного міністерства Бена Воллеса, який наполягав, що в умовах війни в Україні будь-яке реальне скорочення видатків є неприйнятним.

За оцінками, які наводить The Telegraph, бюджет оборонного відомства Британії у 2024-2025 році має зрости з 48,6 до 50,1 мільярда фунтів стерлінгів, тобто щонайменше на 1,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Також зазначається, що масштабне дофінансування британської оборони оголосив ще уряд Бориса Джонсона, за розрахунками якого бюджет Міноборони мав зрости з 47,9 млрд фунтів стерлінгів у 2022 році до 48,6 млрд у 2024-му.

Британські оглядачі припускають, що повідомлення про збільшення військових витрат для уникнення ризику інфляції може свідчити про повернення нинішнього уряду Ріші Сунака до ідей його попередниці Ліз Трасс, яка обіцяла до 2030 року збільшити оборонний бюджет Британії до 3% національного ВВП з нинішніх 2%, від чого уряд Сунака раніше відмовився.

Україна отримає 800 млн дол з оборонного бюджету США

Нагадаємо, що 23 грудня американський лідер Джо Байден підписав оборонний бюджет США на 2023 рік з рекордними 858 млрд доларів, із яких Україна отримає 800 млн доларів військової допомоги.

На сайті Білого дому вказано, що президент США Джо Байден підписав H.R. 7776, "Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони на 2023 фінансовий рік", який затверджує асигнування на 2023 фінансовий рік:

  • програми Міністерства оборони та військового будівництва;

  • програми національної безпеки Міністерства енергетики та програми розвідки;

  • визначає підвищення базового грошового забезпечення військовослужбовців та інші повноваження, пов’язані зі Збройними силами США;

  • затверджує асигнування Державному департаменту, Міністерству внутрішньої безпеки, Морській адміністрації, Береговій охороні США, Розвідувальному управлінню.

Варто звернути увагу на те, що в новий оборонний бюджет Штатів заклали на 45 млрд більше, ніж спочатку пропонував американський лідер Джо Байден.

Окрім того, наголошується, що бюджет передбачає збільшення заробітної плати для американських військових, фінансування закупівлі зброї, підтримку для Тайваню, якому загрожує Китай, та 800 млн військової підтримки для України, яка продовжує воювати з країною-агресоркою Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?