Британська розвідка назвала місце наступної ключової битви на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала місце наступної ключової битви на Донбасі

Британська розвідка назвала місце наступної ключової битви на Донбасі
Джерело:  online.ua

У розвідці Великої Британії зазначають, що після захоплення Лисичанська наступною цілю кремлівської окупаційної армії буде Слов'янськ. Битва за це місто може стати ключовою у війні за Донбас.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Кремлівська армія намагатиметься захопити Слов'янськ

У розвідці Великої Британії підкреслюють, що армія РФ продовжує зміцнювати свій контроль над Лисичанськом та Луганщиною.

Північніше вона перекинула на Ізюмський напрямок більшу частину із частин Східної і Західної груп військ, що залишилися в наявності.

За останній тиждень російські сили, ймовірно, просунулися ще на 5 км по головній дорозі E40 від Ізюма, зіткнувшись з надзвичайно рішучим опором українців. Російські сили зі Східної і Західної груп військ зараз, ймовірно, знаходяться приблизно в 16 км на північ від міста Слов'янськ.

Оскільки місто також знаходиться під загрозою з боку Центральної і Південної груп військ, існує реальна ймовірність того, що битва за Слов'янськ стане наступною ключовою битвою в боротьбі за Донбас, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

На думку військових аналітиків з американського Інституту вивчення війни, після захоплення Луганської області Кремль все ще прагне знищити суверенітет України та прибрати вище керівництво у Києві на чолі із президентом Володимиром Зеленським.

Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев повторив початкові цілі президента Росії Володимира Путіна з приводу так званої "операції" в Україні, припустивши, що Кремль зберігає свою мету, включаючи зміну режиму і територіальну експансію далеко за межами Донбасу.

Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід і схід від Слов'янська.

Окупанти намагаються просуватися на захід від району Лисичанська в напрямку Сіверська.

Ймовірно, російські війська намагаються отримати доступ до сільських доріг на південний схід від Бахмута, щоб наступати на місто з півдня.

Українські сили здійснили обмежений контрудар на південному заході від Донецька.

Російські війська продовжували обмежені і безуспішні штурми на півночі Харківської області.

Російська влада проводить посилення заходів щодо призову на окупованих територіях, щоб компенсувати втрат живої сили.

Кремль продовжує консолідувати адміністративний контроль над окупованими територіями України, що, ймовірно, створить умови для безпосереднього приєднання цих територій до Російської Федерації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?