Британська розвідка назвала причину уповільнення наступальних дій з обох сторін
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала причину уповільнення наступальних дій з обох сторін

Британська розвідка назвала причину уповільнення наступальних дій з обох сторін
Джерело:  online.ua

Погодні умови та м’які ґрунти України гальмують наступальні операції як РФ, так і України. Проте вже найближчими тижнями прогнозується покращення умов, що сприятимуть наступу.

Джерело: Міноборони Британії

Чому наступальні дії уповільнились

У розвідці Міноборони Британії повідомили, що більшості територій України переважають м’які ґрунтові умови та сильні болота. Це, за словами відомства, значно уповільнює темпи операцій як РФ, так і України.

Проте розвідники зауважують, що російські ЗМІ перебільшують “вплив бруду” на темпи українського контрнаступу. Це, звісно, відбувається у рамках інформаційної операції для підняття російського морального духу та підриву довіри партнерів до України у світлі очікуваного українського контрнаступу.

Прогнозується, що стан землі на території України покращиться вже найближчими тижнями.

Мінна загроза, за словами розвідки Британії, набагато більше обмежує маневреність учасників бойових дій на бездоріжжі.

Як місцевість впливає на планування воєнних дій
Військовий топограф, голова геоінформаційної служби 47-ї ОМБр "Маґура" Вадим Козьма пояснив, які фактори допомагають якісно спланувати воєнні дії та як вони безпосередньо впливають на хід війни.

Вадим Козьма звертає увагу на те, що саме місцевість є одним із головних факторів у плануванні тренувань та навчань військ.

До прикладу, будь-який легковий автомобіль має певні обмеження в тому, як він може просуватися по території, оскільки йому потрібні або асфальтовані, або ґрунтові дороги, хоча є й позашляховики, які підготовлені просуватися убрід до метра.

Проте Козьма наголосив, що місцевість — це не лише земля, а й повітряний простір, морська, озерна чи річкова поверхня.

Річки бувають суднохідними або ж ні. Глибина та ширина водойм — усе це повинно обов’язково бути враховано під час планування воєнних дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?