Британська розвідка оцінила ситуацію в Соледарі і Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка оцінила ситуацію в Соледарі і Бахмуті

Британська розвідка оцінила ситуацію в Соледарі і Бахмуті
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, Збройні сили України, цілком можливо, вийшли з міста Соледар та продовжують оборонятися від російських загарбників на околицях Бахмута.

Джерело: розвідувальний огляд Міністерства оборони Великої Британії

Яка наразі ситуація в Соледарі та Бахмуті — дані розвідки Британії

За словами британських розвідників, до кінця 16 січня українські воїни, ймовірно, вийшли з міста Соледар на Донбасі.

За попередніми даними, контроль над ним взяли російські окупанти, а також сили групи "Вагнера".

Цілком можливо, що наші захисники уже встигли встановити нові оборонні лінії на заході.

Міноборони Британії звертає увагу на те, що наступ армії Російської Федерації на Соледар в основному здійснювався силами групи "Вагнера" і був допоміжною операцією, спрямованою на те, щоб в кінцевому підсумку оточити Бахмут.

Окрім того, наголошується, щл один з двох ключових шляхів постачання України до Бахмута наразі опинився під зростаючим тиском.

Знімки, які є у розпорядження розвідки Британії, підтверджують той факт, що з початку січня 2023 року південь і схід Бахмута продовжують піддаватися інтенсивним артилерійським обстрілам.

Збройні сили України, ймовірно, тримають оборону від російських загарбників на околицях міста.

Варто також звернути увагу на те, що згідно з даними аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), армія РФ не полишає спроб наступу в районі Соледара у Донецькій області, однак не може досягти суттєвих успіхів та зазнає численних втрат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?