Британська розвідка пояснила причини скасування в РФ акції "Безсмертний полк" до 9 травня
Категорія
Світ
Дата публікації

Британська розвідка пояснила причини скасування в РФ акції "Безсмертний полк" до 9 травня

Британська розвідка пояснила причини скасування в РФ акції "Безсмертний полк" до 9 травня
Джерело:  online.ua

Російська влада вирішила скасувати традиційну акцію "Безсмертний полк", яку проводять кожного 9 травня, через побоювання, що акція нагадає росіянам про великі втрати РФ у війні проти України.

Джерело: Міноборони Британії

Чому у РФ скасували акцію Безсмертний полк

У британській розвідці зазначають, що російська держава намагається зберегти послідовність в основному наративі, який вона використовує для виправдання війни в Україні: що вторгнення аналогічно радянському досвіду Другої світової війни.

Проте 18 квітня 2023 року російські державні ЗМІ повідомили про скасування цьогорічних маршів пам’яті «Безсмертного полку» з міркувань «безпеки».

Насправді влада, ймовірно, була стурбована тим, що учасники висвітлять масштаб нещодавніх втрат Росії.

Розвідка зазначає, що скасування маршу сталося після того, як власник ПВК Вагнер Євген Пригожин публічно засумнівався, чи насправді в Україні є «нацисти», виступаючи проти виправдання війни Росією.

Влада продовжує спроби об’єднати російську громадськість навколо поляризаційних міфів про 1940-і роки.

Так, 12 квітня державне інформаційне агентство РІА "Новости" повідомило про "унікальні" документи з архівів ФСБ, які нібито доводять причетність нацистів до вбивства 22 тис польських громадян під час Катинського розстрілу 1940 року.

Насправді відповідальність за це несла НКВС, попередниця ФСБ. Державна дума Росії офіційно засудила Йосипа Сталіна за організацію вбивств у 2010 році, - зазначили у розвідці.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?