Британська розвідка пояснила важливість "вишок Бойка" у Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка пояснила важливість "вишок Бойка" у Чорному морі

Британська розвідка пояснила важливість "вишок Бойка" у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Британська розвідка зазначає, що "вишки Бойка" та острів Зміїний є стратегічними об'єктами, які можуть використовуватися як бази для військ.

Джерело: Міноборони Британії

Важливість Зміїного та "вишок Бойка"

Оскільки напруга в Чорному морі залишається високою, точилися сутички між морськими та повітряними силами навколо стратегічно важливих газових і нафтових платформ між Кримом і Одесою, - йдеться у повідомленні.

У розвідці нагадали, що минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий катер, який діяв біля платформи на північному заході Чорного моря.

Платформи експлуатуються компанією «Чорноморнафтогаз», яка була захоплена проросійською окупаційною владою Криму під час анексії 2014 року. Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році Україна завдала ударів по кількох контрольованих Росією платформах. І Росія, і Україна також періодично займали їх.

Розідка повідомляє, що платформи мають цінні ресурси вуглеводнів.

Однак, як і острів Зміїний на заході, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, місця посадки вертольотів і розміщення ракетних систем великої дальності.

Що відомо про "вишки Бойка"

У 2014 році РФ захопила бурові платформи в 100 км від Одеси і 150 км від Криму.

Росіяни викоирстовують їх для видобутку газу і спостереження за обстановкою у морі за допомогою радіотехнічної розвідки.

Україна завдала ударів по вишках влітку 2022 року.

Минуло тижня повідомляося, що російський літак обстріляв військовий малий катер, який діяв біля острова Зміїний. Бійці ГУР завдали удару по ворожому літаку і пошкодили його.

Розвідка зазначала, що російська ракета впала у воду і не завдала шкоду українському катеру.

Читайте також:

  • ЗСУ вдарили по "вишках Бойка" у Чорному морі

  • Сили оборони України підбили російський літак біля острова Зміїного

  • Військові спростували заяви про знищення катеру ЗСУ в районі Зміїного — CNN

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?