ЗСУ вдарили по "вишках Бойка" у Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вдарили по "вишках Бойка" у Чорному морі

ЗСУ вдарили по "вишках Бойка" у Чорному морі
Джерело:  online.ua

20 червня стало відомо, що Збройним Силам України вдалося завдати удару по бурових платформах у Чорному морі, які були захоплені Росією після окупації Криму ще 8 років тому.

Джерело: Telegram-канал нардепа Олексія Гончаренка

Українські воїни завдали ураду по "вишках Бойка" у Чорному морі

Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян, — повідомив народний обранець.

Фото - скриншот

Варто звернути увагу на те, що удар також підтвердив ватажок російських окупантів в Криму Сергій Аксьонов. За його словами, росіянам вдалося врятувати 5 людей, троє з них поранені. Пошуки решти тривають.

Як уже згадувалося раніше, 10 років тому Чорноморнафтогаз придбав дві бурові установки п’ятого покоління (Петро Годованець і Незалежність, вироблені в Сінгапурі компанією Keppel), заплативши за них суму, що вдвічі перевищує їхню реальну вартість. Угодою займалася тодішній голова Міненерго Юрій Бойко (тому їх ще називають «вишками Бойка») та його менеджери у Нафтогазі України Євген Бакулін та Сергій Кацуба. Під час окупації Криму країна-агресорка РФ захопила ці вишки.

У березні 2014 року російські окупанти захопили бурові вишки, які після цього використали не тільки для видобутку газу в Чорному морі, а й для розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?