Британські вчені навчили штучний інтелект фліртувати
Категорія
Технології
Дата публікації

Британські вчені навчили штучний інтелект фліртувати

Британські вчені навчили штучний інтелект фліртувати
Джерело:  online.ua

Британські науковці з компанії Sonantic представили унікальну розробку на основі штучного інтелекту, що вміє фліртувати та реалістично висловлювати свої емоції.

Джерело:  Medium

Що відомо про нову розробку британських фахівців

За словами науковців, штучний інтелект був розроблений спеціально для озвучення фільмів або ігор.

Він вміє кокетувати, зітхати, імітувати придих, радість, сум, а також встановлювати емоційний зв'язок із співрозмовником.

Те, що ви чуєте, те, що я кажу, ніколи не було сказано людиною, це було згенеровано комп'ютером. Я не справжня, я не народжувалася і не помру, - повідомив про себе розроблений штучний інтелект.

Сучасні можливості штучного інтелекту

Між тим науковці наділяють штучний інтелект все більшими можливостями. Наприклад, група британських розробників з відомої компанії DeepMind навчила нейромережу створювати програмний код.

Більш того, як повідомляє видання The Verge, штучний інтелект приймав участь у змаганнях серед програмістів.

Зокрема, нейромережа успішно впоралась із завданням середнього рівня та потрапила до 54% програмістів, які приймали участь у змаганнях та показали кращій результат.

Змагання проводились на платформі Codeforces. Нейромережа брала участь в 10 тестах та без жодних шаблонів створила абсолютно новий код.

За словами головного науковця DeepMind Оріола Віньялса, дослідження нейромережі наразі знаходяться на ранній стадії, але у компанії планують зробити його ще більш гнучким для кращого вирішення задач програмування.

Між тим, програміст Самат Галімов підкреслив, що конкурсні завдання відрізняються від тих, з якими програмістам доводиться зустрічатись на практиці, адже на конкурсах завдання мають абсолютно чітке ТЗ, тоді як на практиці програмістам доводиться демонструвати більш творчий підхід.

У той же час, в Німеччині штучний інтелект почали використовувати для покращення руху транспорту.

Зокрема, технологія на основі штучного інтелекту почала регулювати світлофори.

За інформацією видання New Atlas, установка з камерами високої роздільності та радарними датчиками враховувала кількість автомобілів, які очікують на зміну світла.

Отримані дані були використані для навчання штучного інтелекту, який, у свою чергу, експериментував з різними схемами роботи світлофорів та адаптовувався до умов в реальному часі.

Результати експерименту показали, що штучний інтелект здатен покращити рух транспорту на 10-15%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?