Штучний інтелект навчився дублювати фільми голосами оригінальних акторів
Категорія
Технології
Дата публікації

Штучний інтелект навчився дублювати фільми голосами оригінальних акторів

Штучний інтелект навчився дублювати фільми голосами оригінальних акторів
Джерело:  online.ua

Компанія Deepdub використовує штучний інтелект для дубляжу фільмів різними мовами, поки технологія не дозволяє дублювати фільми у режимі вільного часу, проте використовується у постпродакшені.

Джерело: VentureBeat

Дубляж фільмів штучним інтелектом

Ізраїльський стартап Deepdub був заснований у 2019 році братами Ніром Краковським та Офіром Краковським.

Компанія надає послуги дубляжу на основі штучного інтелекту для фільмів, телепередач, ігор та реклами.

Алгоритми компанії — які ще не можуть дублювати голоси в режимі реального часу, але підключаються до систем постпродакшн — намагаються відповідати синхронізації губ або руху губ у вихідному медіа на кількох мовах одночасно.

[Наші] моделі штучного інтелекту дозволяють відтворювати голосові характеристики, використовуючи не більше трьох хвилин голосових даних. Голос, згенерований ШІ, на цільовій мові може працювати на будь-якому рівні виразності, включаючи плач, крик, розмову з їжею в роті [і багато іншого] — навіть якщо вихідні голосові дані не включали цю інформацію, – сказав Нір Краковскі.

Робота Deepdub включає в себе «Every Time I Die», англомовний трилер 2019 року, який стартап озвучив іспанською та португальською мовами. Це один із перших випадків, коли в дубльованих фільмах використовуються клони голосу на основі голосів оригінального акторського складу.

[Ми] працюємо з кількома голлівудськими студіями над різними проектами. З моменту публічного запуску в грудні 2020 року Deepdub вже уклав багатосерійне партнерство з Topic.com, щоб перекласти їхній каталог іноземних телешоу англійською мовою, – сказали брати Краковські.

Виробники зазначають, що пандемія назавжди змінила те, як люди по всьому світу споживають контент, будь то розважальний контент за допомогою одного з багатьох потокових сервісів і платформ або через платформи електронного навчання, подкасти та аудіокниги.

Це призводить до того, що аудиторія все більше знайомиться з контентом, який не зроблений їхньою мовою. [Deepdub] розпочав 2021 рік із сімома співробітниками, а на початку 2022 року збільшився до понад 30 співробітників. Ми очікуємо подвоїти цей розмір до кінця року, – підсумував Краковскі.

Читайте також:

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?