Британські військові стежитимуть за Чорним морем для захисту вантажних суден від РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британські військові стежитимуть за Чорним морем для захисту вантажних суден від РФ

Британські військові стежитимуть за Чорним морем для захисту вантажних суден від РФ
Джерело:  online.ua

Британські військові та служби безпеки стежитимуть за Чорним морем, щоб захистити судна із зерном з України від ударів РФ.Також Велика Британія виділить 3 млн фунтів стерлінгів на фінансування ініціативи "Зерно з України".

Джерело:  Sky News

Велика Британія захищатиме українські вантажні судна 

Голова уряду Великої Британії Ріші Сунак оголосив про низку заходів, які допоможуть усьому світу боротися з "використанням зерна як зброї" Володимиром Путіним.

Британія використовуватиме дані військової розвідки та спостереження для моніторингу російської діяльності у Чорному морі, щоб стримувати будь-які російські удари по цивільних суднах, що транспортують зерно, - сказав Сунак.

Велика Британія також прийме міжнародний саміт з продовольчої безпеки пізніше цього року та збільшить підтримку вразливих верств населення, які найбільше постраждали внаслідок зростання цін на продукти харчування.

Світові лідери повинні чітко дати зрозуміти, що вони розглядають рішення Путіна відмовитися від Чорноморської зернової ініціативи як крок до ізоляціонізму, а також погодитися захистити тих, кого це рішення торкнулося, - зазначає видання.

До слова, саміт з продовольчої безпеки, що відбудеться у Лондоні 20 листопада, об’єднає уряди, міжнародні організації та компанії задля боротьби з причинами відсутності продовольчої безпеки та недоїдання, повідомили в офісі прем’єр-міністра.

Тимчасові коридори до чорноморських портів України

Україна запропонувала через вихід Росії з зернової угоди та погрози судноплавству у Чорному морі тимчасові маршрути у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (ІМО).

Коридори почали діяти з 8 серпня 2023 року, згідно з навігаційним дорученням Військово-морських сил Збройних сил України № 6.

У Мінвідновлення зазначають, що передусім вони використовуються для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ.

Водночас спостерігаються спроби російських провокацій у Чорному морі для впливу на рух суден до українських портів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?