Британський кінорежисер переплутав Україну з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Британський кінорежисер переплутав Україну з Росією

Британський кінорежисер переплутав Україну з Росією
Джерело:  online.ua

Британський актор і кінорежисер Террі Гілліам на закритті Одеського міжнародного кінофестивалю переплутав Україну з Росією.

Джерело: 7 канал Одеса.

Повідомляється, що Гілліам за вагомий внесок у кіномистецтво отримав “Золотого Дюка” з рук президента Одеського кінофестивалю Вікторії Тігіпко.

"Дякую тобі, Росіє! Дякую тобі, Одесо!"- вигукнув 80-річний режисер зі сцени фестивалю.

Варто зазначити, що запрошуючи Гілліама на сцену, Тігіпко заявила, що надіється, що наступний його фільм буде якось пов'язаний з Україною, і кілька разів промовила слово “Україна”.

У залі слова Гілліама сприйняли негативно, режисер зрозумів, що помилився, і почав вибачатися.

Він виправдовувався тим, що збентежений через атмосферу заходу, яка змусила його втратити зв'язок з реальністю.

Реакція українців

Ведуча заходу Яніна Соколова звернулася до нього в мікрофон.

"Ні, Росія - це не Україна, вибачте, вам слід знати. Слава Україні! Слава нації!", - сказала вона.

З приводу помилки Гілліама висловилася відома фільмом “Земля блакитна, ніби апельсин” українська режисерка Ірина Цілик.

“Террі Гілліам, який каже під час закриття ОМКФ зі сцени «Thank you, Russia», а потім вибачається, що мав на увазі mental space, - це грьобаний сюр. Мене фізично занудило. Як, здається, і більшість глядачів у залі”, - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Користувачі соцмереж, обурені конфузом британского режисера, висловлюють думку, що в цьому винні і жителі Одеси, які розмовляють переважно російською мовою. Таким чином, в Одесі справді панує російська атмосфера.

Наприкінці урочистої церемонії партнер ОМКФ, який організовував участь Гілліама в фестивалі, пояснив помилку знаменитого гостя тим, що багато відомих фільмів, знятих в Одесі за часів СРСР, позиціонувалися як радянські - це могло заплутати британського режисера.

Водночас, на офіційних сторінках фестивалю в соцмережах вже з'явилося окреме звернення Гілліама, де він правильно дякує: "Дякую тобі, Україно! Дякую тобі, Одесо!".

Нагадаємо, 12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль проходив з 14 до 21 серпня. Цьогоріч фестиваль був присвячений 30 річниці незалежності України з акцентом на національне кіно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?