Британський штам коронавірусу охопив третину світу: офіційні дані ВООЗ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський штам коронавірусу охопив третину світу: офіційні дані ВООЗ

Британський штам коронавірусу охопив третину світу: офіційні дані ВООЗ
Джерело:  online.ua

Новий мутований штам коронавірусу COVID-19, який походить з Великої Британії, охопив майже третину світу. Цей різновид інфекції виявили вже на території 60 країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Новий штам, якому надали маркування VOC-202012/01, зареєстрований у кожному з шести регіонів ВООЗ.

"З 12 січня VOC-202012/01 був виявлений ще в 10 державах, територіях і районах. На цей час з 60 країн, територій і районів надійшли повідомлення про завезення випадків або про передачу цього різновиду вірусу в місцевих громадах", - говориться в офіційному звіті організації.

Також світом продовжує ширитися так званий південноафриканський штам вірусу. В цілому такий різновид виявили у 23-х країнах, упродовж останнього тижня до цього показника додали ще три.

Представники ВООЗ нагадали про встановлення 4,7 мільйона діагнозів коронавірусу за підсумками останнього тижня. Це на 6% менше у порівнянні з тижнем до цього.

Водночас показник смертності сягнув нового рекордного рівня, померли за тиждень 93 тисячі осіб. Це на 9% перевищує позаминулі показники.

Загалом від ураження коронавірусом у світі померли близько 2 мільйонів людей. Лідером за такими трагічними показниками стали Сполучені Штати та Бразилія.

Як повідомляв ONLINE.UA, у різних куточках світу продовжують фіксувати дедалі більше нових штамів коронавірусу. 18 січня офіційно стало відомо, що новий варіант COVID-19 виявили у 35 пацієнтів в лікарні баварського міста Гарміш-Партенкірхен на півдні Німеччини. За словами вчених та експертів, цей новий штам суттєво відрізняється від варіантів, які нещодавно вперше зафіксували у ПАР і Великій Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?