Буданов назвав три найбільші перемоги і поразки України у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов назвав три найбільші перемоги і поразки України у війні проти РФ

Буданов назвав три найбільші перемоги і поразки України у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов назвав найбільшими перемогами України під час війни з РФ звільнення від окупантів Київщини, Харківщини та міста Херсон.

Джерело: Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes Ukraine

Буданов назвав три найбільші перемоги України

Головний військовий розвідник наголошує, що говорить субʼєктивно.

Перемоги - це відкидання ворога з Київського напрямку, це дії на Харківському напрямку та повернення контролю над містом Херсон, - сказав Буданов.

Головні поразки України

Найбільшими поразками керівник Головного управління розвідки назвав окупацію Криму та частини Луганська і Донецька у 2014 році, прорив росіян в районі Волновахи на першому етапі війни та поразку в районі Сєверодонецька після повномасштабного вторгнення РФ.

Я буду казати субʼєктивно. Перша найбільша поразка – тимчасова поразка України в районі Сєверодонецька. Друга – перший період війни, коли була проламана лінія в районі Волновахи. І третя, це буде загальна відповідь, це те, що ми допустили у 2014 році тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, автономної республіки Крим. Ось три найбільші наші поразки, але вони всі виправлені, - зазначив Буданов.

За його словами, що вирішальні бої у війні будуть у середині-кінці цієї весни. Вони стануть переламним моментом у війні. Головний військовий розвідник наголошує, що в його розумінні після виходу на кордони 1991-го Україні необхідно створити умови для зони безпеки навколо своїх рубежів. Зокрема, має бути демілітаризована зона без озброєнь та з нормальним контролем.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?