Буданов оцінив ситуацію навкола міста Бахмут
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов оцінив ситуацію навкола міста Бахмут

Буданов оцінив ситуацію навкола міста Бахмут
Джерело:  online.ua

Після звільнення Херсону, місто Бахмут на Донеччині стало найгарячішою точкою на фронті. Українські військові тижнями обороняли місто від наступу групи вагнерівців.

Джерело: очільник ГУР України Кирило Буданов у інтервʼю BBC

Найжорстокіші бої точяться навколо Бахмуту - Буданов

З моменту звільнення Херсона, українські сили ведуть жорстокі бої з російськими військами навколо Бахмута, в окопній війні, яку порівнюють з Першою світовою війною, – заявив Буданов.

За його словами, для Росії захоплення міста дозволило порушити шляхи постачання України та відкрило б шлях для просування армії РФ до інших українських опорних пунктів на сході, включаючи Краматорськ і Слов’янськ.

Українські сили тижнями захищали Бахмут від серії атак Росії.

Наступ очолювала група Вагнера, російська наймана армія. Вважається, що його засновник Євгеній Пригожин хоче захопити місто як політичну нагороду на тлі суперництва між високопоставленими російськими чиновниками, – сказав Буданов.

Очільник української розвідки, що Росія "зараз повністю в глухому куті", зазнає дуже значних втрат, і він вважає, що Кремль вирішив оголосити чергову мобілізацію призовників.

Але, Буданов наголосив, що українським силам все ще бракує ресурсів для просування вперед у багатьох сферах.

Ми дуже чекаємо нових поставок зброї та надходження більш досконалої зброї, - сказав голова ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?