Буданов заперечив передачу Китаєм озброєнь РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов заперечив передачу Китаєм озброєнь РФ

Буданов заперечив передачу Китаєм озброєнь РФ
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, наразі Пекін усіляко відмовляється від військової допомоги Кремлю.

Джерело: "Голос Америки"

Що відомо про військову допомогу КНР Росії 

Я не поділяю таку думку, що Китай може постачати зброю Росії. Станом на зараз не думаю, що Китай погодиться на передачу озброєнь Росії… Я не бачу жодних ознак, які свідчать про те, що навіть оговорюються такі речі, - зазначив Буданов.

Голова ГУР у відповів журналістці, яка посилалась на дані американської розвідки, що не має конкретних фактів постачання зброї з Китаю до РФ.

Я керівник розвідки і спираюся, вибачте, не на думку, при всій повазі, окремих людей, а лише на факти. Фактів таких я не бачу, - підкреслив Буданов.

За його словами, інформація про поставки зброї до РФ з КНДР також не відповідає дійсності.

Якщо вас цікавлять інші країни, фактично майже єдиною країною, яка насправді передає більш-менш серйозні озброєння, є Іран. Це теж нічого нового я вам не скажу. Була інформація, що щось там йшло з Північної Кореї, але у нас немає тому підтвердження. І жодного немає випадку, коли ми б зафіксували, що ось якесь озброєння, яке прийшло з Північної Кореї, ось воно ось тут було використано. Можливо ще ми цього просто не бачили, або воно йде на якісь інші, як то кажуть, потреби, - зазначив Буданов.

Російська Федерація намагається закупити зброю по всьому світу, шукаючи канали для обходу заборон. У тому числі Москва звертається до азійських країн по допомогу, а ось Сербія відмовилася працювати з Росією у цьому руслі.

Ну а, скажімо так, інші країни – Росія просто намагається придбати будь-де будь-що. Тому що проблеми в них значні. Сербія, на яку так всі в Росії сподівалися, відмовила в передачах озброєнь. Є певні намагання купити через треті країни – більш-менш масштабно ввезти озброєння. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту Росія, в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз, - зазначив керівник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?