Буде непросто: Росія звернулася до Зеленського з обурливим закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде непросто: Росія звернулася до Зеленського з обурливим закликом

Буде непросто: Росія звернулася до Зеленського з обурливим закликом
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський за п'ять місяців президентства доклав багато зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, але остаточного миру він зможе досягти тільки за столом переговорів з бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР". Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, який навіть пообіцяв Києву посприяти для переговорів з представниками окупованих Донецька і Луганська, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"За п'ять місяців на посаді глави держави Зеленський зробив те, що його попередник Петро Порошенко «роками вперто відмовлявся виконувати». Але досягти миру можна тільки через прямий діалог між Києвом, Донецьком і Луганськом", - заявив Лавров.

Російський міністр вважає, що "надія на прогрес у врегулюванні конфлікту в Донбасі залишається", але підкреслив, що домогтися цього буде непросто.

"Уже вдалося розвести сили в трьох "пілотних" районах на лінії зіткнення, письмово зафіксувати "формулу Штайнмайєра", але реалізувати інші пункти мінського Комплексу заходів буде непросто. Тому Москва готова сприяти переговорам Києва, Донецька і Луганська. Встановлення міцного миру на Україні відповідає нашим інтересам і позитивно позначиться на відносинах між двома країнами", - додав Лавров.

Нагадаємо, раніше Лавров обіцяв Зеленському, що Москва вплине бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР". Міністр запевнив, що Росія буде спонукати їх активно і конструктивно підходити до виконання рішень, прийнятих на нормандському саміті по Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін висунув Зеленському нахабну вимогу по Донбасу. Зокрема, на нормандському саміті глава Кремля пропонував українському лідеру погодитися на повне розведення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?