Буде ще масштабніше. Президент Литви попередив про плани Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде ще масштабніше. Президент Литви попередив про плани Путіна щодо України

Буде ще масштабніше. Президент Литви попередив про плани Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Лідер Литви Гітанас Науседа під час засідання Генеральної асамблеї ООН звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Росія офіційно заявила про вихід із Договору про звичайні збройні сили в Європі. На його переконання, це означає, що диктатор Володимир Путін готується до ще масштабніших військових дій проти України, а не до миру.

Джерело:  Гітанас Науседа 

Президент Литви попередив про плани Путіна щодо України

Гітанас Науседа вкотре нагадав про те, що війна Росії проти України є вкрай серйозною проблемою всього світу, яка безпосередньо впливає на глобальну продовольчу та ядерну безпеку.

Політик продовжує наполягати на тому, щоб колективний Захід суттєво посилив тиск на країну-агресорку, таким чином змусивши її припинити свої навмисні напади на українське цивільне населення та цивільну інфраструктуру.

Безпрецедентна екологічна катастрофа, спричинена руйнуванням Каховської дамби, не повинна повторитися в нових, ще більш небезпечних формах, – наголосив глава Литви.

Гітанас Науседа закликав усіх присутніх під час засідання ГА ООН зупинити агресивну війну РФ негайним, повним і беззастережним виведенням військ і техніки з території України в міжнародно визнаних кордонах 1991 року.

Що президент Литви говорить про майбутнє членство України в НАТО

Лідер Литви Гітанас Науседа розраховує на те, що уже у 2024 році саміт НАТО у Вашингтоні дасть «зелене світло» для членства України в Альянсі.

Зараз ми маємо докласти максимум зусиль, і я дуже сподіваюся на співпрацю Республіки Польща, щоб на Вашингтонському саміті ми могли допомогти зробити ще один крок вперед і, можливо, дати зелене світло членству України в НАТО, — заявив він нещодавно.

За словами Науседи, він бачить послідовні зусилля очільника Білого дому Джо Байдена щодо продовження підтримки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?