Це була помилка. Путін бідкається через введення танків в незалежні країни
Категорія
Політика
Дата публікації

Це була помилка. Путін бідкається через введення танків в незалежні країни

Це була помилка. Путін бідкається через введення танків в незалежні країни
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін неочікувано для всіх публічно визнав, що рішення Радянського Союзу про введення танків в Угорщину і Чехословаччину для придушення масових протестів під час холодної війни було помилкою.

Джерело:  Reuters

Путін шкодує про рішення СРСР щодо введення танків в Угорщину і Чехословаччину

Це була помилка, – несподівано для всіх заявив очільник Кремля, відповідаючи на питання про сприйняття Росії як колоніальної держави через рішення Москви направити свої танки в Будапешт в 1956 році і в Прагу в 1968 році.

Ба більше, російський диктатор навіть чомусь вирішив згадати про інтереси інших народів.

Неправильно робити в зовнішній політиці те, що шкодить інтересам інших народів, – сказав президент РФ, який у 2022 році відправив свою армію з танками в Україну та розпочав наймасштабнішу сухопутну війну в Європі з часів Другої світової війни.

Найцікавішим було те, що Путін жодним чином не згадав, що його солдати зараз знищують українські міста, однак почав безсоромно скаржитися на те, що США, мовляв, роблять ті ж помилки, що і Радянський Союз.

Путін продовжує переконувати свій народ у тому, що у Вашингтона "немає друзів, лише інтереси".

Що важливо знати про повстання в Угорщині та Чехословаччині

Угорське повстання 1956 року придушили військові Радянського Союзу.

Під час зіткнень загинули щонайменше 2600 угорців і 600 радянських військовослужбовців.

Празька весна 1968 року закінчилася, коли війська Варшавського договору під керівництвом СРСР розпочали вторгнення до Чехословацької Соціалістичної Республіки.

Історики зазначають, що тоді загинуло близько 137 чехів і словаків.

Не можна також не згадати про те, що у "підручнику з історії" для 11-х класів, який вивчають школярі у Росії, учасників Угорської революції-1956 називають фашистами та "повсталими радикалами", що боролися проти радянських пам’ятників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?