Уряд Грузії заборонив президентці поїхати в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Грузії заборонив президентці поїхати в Україну

Уряд Грузії заборонив президентці поїхати в Україну
Джерело:  online.ua

Грузинський уряд не дозволив президентці країни Саломе Зурабішвілі відвідати Україну 22-24 серпня.Що важливо розуміти, згідно з законодавством Грузії, глава держави має право здійснювати закордонні візити лише за погодженням з урядом.

Джерело: Адміністрації грузинського уряду

Відомо, чому президентка Грузії не змогла приїхати в Україну

30 серпня команда Саломе Зурабішвілі оголосила про старт її туру європейськими країнами на підтримку надання Грузії статусу кандидата на членство в ЄС.

31 серпня лідерка держави мала намір прибути до Німеччини й провести перемовини з її президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Однак у плани Зурабішвілі знову втрутився уряд Грузії, який почав стверджувати, що не давав дозволу на її візит до Німеччини, а також Швейцарії, Польщі, Бельгії, Данії, Болгарії та Чехії, які були заплановані на наступні три місяці.

Ба більше, журналісти звернули увагу на те, що у переліку також йшлося про непогоджений візит Саломе Зурабішвілі до України на 22-24 серпня.

Цілком можливо, що поїзда глави держави була пов’язана із самітом Кримської платформи (там Зурабішвілі виступила по відеозв’язку) та урочистостями до Дня незалежності України.

Один із представників партії влади "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе почав скаржитися журналістам, що президентка порушує конституцію, нібито ігноруючи уряд та діючи самостійно, а критику Саломе Зурабішвілі в бік грузинського уряду назвав "антиєвропейською".

Це вже не перший такий випадок

Не можна також не згадати про те, що рік тому президентка Грузії також повідомляла, що уряд не дозволив їй дозвіл здійснити візит до Києва

Що важливо розуміти, цей конфлікт розгорівся на тлі погіршення відносин Тбілісі та Києва, відкликання українського посла з Грузії та виїзду грузинського посла з Києва на тлі ситуації з грузинським експрезидентом Міхеїлом Саакашвілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?