Саакашвілі розповів про стан здоров'я під час виступу в суді — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Саакашвілі розповів про стан здоров'я під час виступу в суді — фото

Саакашвілі розповів про стан здоров'я під час виступу в суді — фото
Джерело:  online.ua

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі виступив у суді по відеозв'язку і показав свій стан здоров'я.

Джерело: колишня речниця Саакашвілі Дарина Чиж

Саакашвілі продемонстрував фізичний стан у суді

Я можу бути фізично слабким, але я дуже сильний зсередини, я дуже сильний! Я не вчиняв злочину проти Грузії, - процитувала Чиж слова Саакашвілі.

Чому Саакашвілі перебуває в ув'язненні в Грузії

У 2018 році у Грузії Саакашвілі заочно засудили до трьох років ув’язнення через перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Ґірґвліані. Також його засудили до 6 років ув'язнення у справі про побиття депутата парламенту Грузії Валерія Гелашвілі у 2005 році.

Саакашвілі таємно повернувся до Грузії у жовтні 2021 році. Його звинувачують у незаконному перетині кордону та розтраті бюджетних коштів.

Також чинна влада країни звинувачує його у тому, що після повернення, він нібито планував “убивство опозиціонерів, аби спровокувати заворушення і звинуватити владу”.

Саакашвілі почав голодування на знак протесту. 6 лютого Тбіліський міський суд не задовольнив клопотання адвокатів експрезидента й не відклав виконання вироку через стан здоров'я Саакашвілі.

У лютому президент Володимир Зеленський заявив, що влада Грузії публічно катує і вбиває громадянина України Саакашвілі.

У червні президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запропонувала звільнити Саакашвілі з в'язниці та одягнути на нього електронний браслет.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?