Росія буде дуже рада. Боррель озвучив попередження щодо майбутнього Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія буде дуже рада. Боррель озвучив попередження щодо майбутнього Грузії

Росія буде дуже рада. Боррель озвучив попередження щодо майбутнього Грузії
Джерело:  online.ua

На переконання шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля, провал євроінтеграції Грузії зіграє на руку російському диктатору Володимиру Путіну, тому Євросоюз повинен зробити все можливе, щоб цього не сталося.

Джерело:  AFP

Боррель попередив щодо планів Путіна стосовно Грузії

Європейський дипломат вкотре закликав офіційний Тбілісі до проведення демократичних реформ.

Він звернув увагу на те, що Грузія безперечно "є членом європейської сім'ї", проте країна наразі виконала лише три з 12 вимог, які Брюссель висунув як передумову для надання країні офіційного статусу кандидата на вступ.

Росія буде дуже рада, якщо нам не вдасться інтегрувати Грузію в ЄС... Європейський Союз не залишить Грузію, — пообіцяв Жозеп Боррель.

Окрім того, шеф європейської дипломатії жорстко розкритикував нещодавнє рішення Тбілісі щодо відновлення прямого авіасполучення з Росією, вкотре закликавши Грузію підтримати політику ЄС щодо Москви.

Варто також нагадати, що нещодавно Жозеп Боррель прокоментував спроби провладної партії "Грузинська мрія" оголосити імпічмент президентці Саломе Зурабішвілі.

На переконання дипломата, це ризик, що може спровокувати ще більшу напруженість ситуації, а також посилить поляризацію.

Що відомо про можливий вступ Грузії до ЄС

Як уже згадувалося раніше, ще рік тому Євросоюз ухвалив рішення та визнав європейську перспективу Грузії, однак, на відміну від України та Молдови, статус кандидата буде надано країні лише після проведення комплексу реформ.

Офіційний Брюссель тоді заявив, що стурбований браком помітного прогресу та негативними змінами у деяких ключових сферах.

ЄС закликав Грузію подвоїти зусилля для зміцнення демократії та зменшення політичної поляризації, посилення верховенства права, незалежності, доброчесності й підзвітності суддів та антикорупційної системи, - йшлося у заяві європейських лідерів.

Читайте також:

  • У Грузії готують імпічмент президентки через її непогоджений візит Європи

  • Уряд Грузії заборонив президентці поїхати в Україну

  • Грузини зірвали концерт американського рок-гурту через барабанщика-росіянина — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?