Будемо відроджувати ці відносини. Кулеба заявив, що Україна хоче звільнити Африку з-під контролю Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо відроджувати ці відносини. Кулеба заявив, що Україна хоче звільнити Африку з-під контролю Росії

Будемо відроджувати ці відносини. Кулеба заявив, що Україна хоче звільнити Африку з-під контролю Росії
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна хоче покращити відносини з країнами Африки та допомогти їм звільнитися від контролю РФ.

Джерело: Le Figaro

Відносини України з африканськими країнами

Багато років втрачено, але ми маємо намір сприяти відродженню українсько-африканського співробітництва та відновити ці взаємовідносини, — зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що африканський континент потребує системної та тривалої роботи.

Наша мета полягає не в тому, щоб стати ще однією Росією. Ми спрямовуємо свою стратегію на звільнення Африки від російського впливу, а не на заміну його, — підкреслив голова МЗС.

Кулеба наголосив, що Москва утримує країни Африки на своєму боці, використовуючи "примус, корупцію та страх".

У той же час він вважає, що Кремль має лише два інструменти впливу в Африці — це пропаганда та приватна військова компанія Вагнер.

Глава МЗС також назвав обманом "занепокоєння" Росії стосовно продовольчої безпеки Африки після виходу з "зернової угоди".

Африканці розпізнали, що всі ці історії (про Росію та Володимира Путіна — ред.) про турботу про африканські країни — це обман. Справжня ціна за вихід РФ з угоди платиться українським фермерам та африканським споживачам хліба, — підкреслив голова МЗС.

Співпраця України з Африкою

16 серпня Кулеба завершив ряд співбесід з 16 кандидатами на посаду послів у країнах Африки та Азії.

Більшість країн Африки дотримуються нейтралітету щодо війни Росії проти України та закликає до початку мирних переговорів.

У Росії кремлівські пропагандисти почали поширювати фейки про те, що британські спецслужби нібито підготували український військовий підрозділ, який незабаром повинен відплисти з Ізмаїлу до Африки для "диверсій".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?