Усунутий від влади президент Нігеру закликає зупинити експансію Росії в Африці
Категорія
Світ
Дата публікації

Усунутий від влади президент Нігеру закликає зупинити експансію Росії в Африці

Усунутий від влади президент Нігеру закликає зупинити експансію Росії в Африці
Джерело:  online.ua

Відсторонений від влади внаслідок перевороту президент Нігеру Мохамед Базум закликає світу спільноту врятувати країни Африки від агресії з боку Росії та найманців російської ПВК "Вагнера", які діють у в Малі і Буркіна-Фасо, поряд із Нігером.

Джерело:  The Washington Post

Як переворот в Нігері вплинув на ситуацію в Африці 

У колонці відстороненого від влади президента Нігеру, опублікованій американським виданням, він закликає США і світову спільноту відновити конституційний порядок у його країні та захистити Африку від агресивного втручання з боку Росії та найманців ПВК "Вагнера".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про звернення президента Нігера до світової спільноти, заявив, що "навряд чи втручання якихось позарегіональних сил здатне цю ситуацію змінити на краще".

Що відомо про переворот в Нігері 

26 липня 2023 року група військових оголосила про усунення від влади президента Республіки Нігер та уряду країни. Пізніше лідер повстанців виступив на державному телебаченні та оголосив себе новим керівником країни.

Після військового перевороту в Нігері лідери сусідніх країн, що утворили військово-політичний блок ECOWAS, застосували санкції проти Нігеру і погрожують вдатися до військової сили, щоб відновити законну владу в країні.

Франція, що має свої військові бази на території Нігеру, відмовилася вивести війська на вимогу лідерів хунти.

Міністри оборони країн Західної Африки склали план військового вторгнення в Нігер на випадок, якщо лідери військової хунти не виконають ультиматум і не повернуть владу законному уряду до 6 серпня 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?