У Нігері напали на посольство Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нігері напали на посольство Франції

У Нігері напали на посольство Франції
Джерело:  online.ua

У Нігері, який охопив військовий переворот, напали на посольство Франції. У Парижі засудили насильство щодо дипломатичної установи та пригрозили реакцією.

Джерело: Reuters

У Нігері напали на посольство Франції

Президент не потерпить жодних нападів на Францію та її інтереси, - заявили в офісі французького лідера Еммануеля Макрона, але уточнили, що мова йде про напади на французьких дипломатів, збройні сили чи бізнес.

Макрон також провів телефонну розмову з президентом Нігеру Мохамедом Базумом, якого скинули військові. Він засудив переворот та закликав до спокою в країні.

На події в Нігері також відреагувало Міністерство закордонних справ Франції. Дипломатичне відомство засудило переворот в країні та закликало владу захистити французьку місію, як того вимагає міжнародне право.

До військового перевороту Нігер був партнером Франції та США у сфері безпеки. Вони використовували його як військову базу для боротьби з ісламістськими повстанцями в Західній та Центральній Африці.

Переворот у Нігері

У середу, 26 липня, військовослужбовці президентської гвардії заблокували доступ до резиденції президента Нігера Мохамеда Базума. ЗМІ повідомляли про спробу держперевороту.

Солдати застерегли від будь-якого іноземного втручання, додавши, що вони поважатимуть життя та здоров'я Базуму. Низка країн світу відразу ж засудили переворот в Нігері, зокрема й Україна.

У п'ятницю, 28 липня, глава президентської гвардії Абдурахман Чіані назвав себе новим лідером Нігеру. Він був пов'язаний зі спробою державного перевороту проти екс-президента у 2015 році, але в суді заперечував це.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?