У Празі кілька тисяч людей протестують проти проукраїнського уряду Фіали
Категорія
Світ
Дата публікації

У Празі кілька тисяч людей протестують проти проукраїнського уряду Фіали

У Празі кілька тисяч людей протестують проти проукраїнського уряду Фіали
Джерело:  online.ua

У неділю у Празі відбулася багатотисячна демонстрація, на якій висловили протест проти уряду Петра Фіали за його проукраїнську політику та вимагали припинити війну в Україні. Антиурядові настрої серед учасників акції були очевидними.

Джерело: Czech Radio

У Празі кілька тисяч людей протестують проти проукраїнського уряду

У Празі на Вацлавській площі о 14.00 за місцевим часом розпочалася антиурядова демонстрація "Чехія проти бідності", організована політичною партією "Право, Повага, Професіоналізм" під керівництвом юриста Індржиха Райхла.

Учасники демонстрації несли чеські прапори та транспаранти з гаслами, спрямованими проти чинного уряду під керівництвом прем'єр-міністра Петра Фіали.

Вони тримали в руках транспаранти із такими написами: "Коли несправедливість стане законом, опір стане обов'язком", "Люди не повинні боятися свого уряду, а уряд повинен боятися свого народу", "Генеральний страйк", "Дайте миру шанс", "Ні війні", "Геть з НАТО", "Брехливий уряд і ЗМІ".

Яка мета протестів

Ми в жодному разі не хочемо війни, ми хочемо відстоювати мирне вирішення на нашому континенті. Світові держави грають у шахову партію, Україна – лише одна клітинка, і останнє, що їх хвилює, – це життя простих українців і росіян, які гинуть щодня, – заявляв Райхл.

На площі також лунав гімн Чехословаччини.

На мітингу Райхл також говорив, що всі, хто зібрався на площі, виступають на захист Чехії.

За допомогою ненасильницького громадянського протесту ми хочемо змістити коаліційний уряд Петра Фіали, – сказав він.

Юрист Індржих Райхл, який очолює політичну партію "Право, Повага, Професіоналізм", заявив, що демонстрація висловлює протест "не лише проти економічної злиднів, а й проти моральної бідності".

Він також виступив проти запровадження віддаленого голосування на виборах та ухвалення закону про одностатеві шлюби.

Після завершення мітингу на Вацлавській площі протестувальники вирушили до штаб-квартири кабінету міністрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?