Будуть наслідки: РПЦ гнівно пригрозила Грецькій церкві за визнання ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть наслідки: РПЦ гнівно пригрозила Грецькій церкві за визнання ПЦУ

Будуть наслідки: РПЦ гнівно пригрозила Грецькій церкві за визнання ПЦУ
Джерело:  online.ua

Грецька церква може зіткнутися з серйозними наслідками в результаті визнання автокефалії Православної Церкви України. У РПЦ поставили під сумнів це рішення Елладської церкви, натякнувши на те, що в їх відносинах тепер можливі проблеми. Про це заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Не дивлячись на обґрунтовані пропозиції ряду митрополитів утриматися в даний час від прийняття рішення, архієрейський собор Елладської церкви прийняв рішення на користь визнання ПЦУ, при цьому дивним чином висловивши надію на те, що українська автокефалія зможе "зміцнити відносини між автокефальними церквами Великої Росії і України" , - болісно прокоментував рішення ЕПЦ представник відділу церковної дипломатії РПЦ.

Він анонсував, що з цього питання буде зібраний синод Московського патріархату, який оцінить наслідки рішення Грецької церкви на користь ПЦУ. Представник РПЦ гнівно підкреслив, що "автономія розкольницької церкви в Україні позначиться на світовому православ'ї і міжцерковних відносинах між Москвою і Афінами".

Нагадаємо, 12 жовтня архієрейський собор Елладської православної церкви визнав право патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію Православної церкви України. Елладська церква стала першою після Константинопольської, яка визнала ПЦУ, і тепер ім'я митрополита Київського Епіфанія буде проголошено архієпископом Афінським Ієронімом на одному з найближчих богослужінь.

"Ієрархія в результаті вирішила ратифікувати недавнє рішення постійного Священного Синоду і погодитися з тим, що Екуменічний Патріархат має право надавати самостійність церкви", - заявив архієпископ Ієронім, який виступив з доповіддю про автокефальну церкву України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом з чиновниками Міністерства культури нібито намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?