Православна церква Греції прийняла історичне рішення по ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Православна церква Греції прийняла історичне рішення по ПЦУ

Православна церква Греції прийняла історичне рішення по ПЦУ
Джерело:  online.ua

Православна церква Еллади визнала Православну церкву України як незалежну, рівноправну сестру в родині помісних православних церков. Грецька церква стала першою з найбільших православних помісних церков в світі, яка визнала ПЦУ. Про це повідомив митрополит Епіфаній в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Епіфаній уточнив, що визнання ПЦУ Православною церквою Греції відбулося сьогодні, 12 жовтня, в Афінах - на соборі Священного Синоду ЕПЦ.

"Вдячний моєму братові у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнішому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму і братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію і пішли канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними автокефальними церквами у всіх сферах", - написав митрополит Епіфаній.

Цю історичну подію вже прокоментував експрезидент України Петро Порошенко. Він заявив, що "греки стали першими, і це гідний приклад для всіх інших".

"Врешті-решт всі православні церкви визнають свою українську сестру і увійдуть в повне спілкування з нею. Москва не змогла зупинити цей процес", - упевнений Порошенко.

Нагадаємо, грецька православна церква є однією з найбільших православних помісних церков. За кількістю своїх членів - майже 10 мільйонів чоловік. Вона посідає третє місце в світі після Російської та Румунської Православних Церков. Історія грецького Православ'я налічує майже дві тисячі років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Варфоломій роз'яснив, чи дійсно ПЦУ - самостійна церква.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?