Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння
Джерело:  online.ua

28 квітня німецький Бундестаг офіційно підтримав надання Україні важкого озброєння. Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримала як опозиція, так і коаліція. Ба більше, деякі німецькі парламентарі жорстко розкритикували чинногоканцлера Олафа Шольца за зволікання з наданням зброї для України. 

Джерело: Фейсбук-сторінка Der Spiegel

Бундестаг підтримав поставки Україні важкого озброєння

За словами німецьких журналістів, після декількох тижнів дискусій з цього приводу опозиційний Союз і світлофорна коаліція СДПН, Зелених і ВДП у Бундестазі спільно проголосували за поставку важкого озброєння в Україну.

Німецькі політики наголошують, що це сильний сигнал відповідальності перед Україною та єдності проти загарбницької війни Росії.

Парламентарі наголошують, що Німеччина твердо стоїть на боці України в її боротьбі за свободу. Підтримка права України на самооборону є важливою для захисту миру та свободи в Європі, а також для пошуку дипломатичного рішення, - пише видання.

Не можна також не звернути увагу на те, що під час дебатів за надання Україні зброї очільник фракції Союзу Фрідріх Мерц (ХДС) різко розкритикував на канцлера Олафа Шольца, адже останній доволі довго уникав дискусії про поставки зброї і вагався.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?