ЦАХАЛ посилює бойові дії у Газі — Нетаньягу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ посилює бойові дії у Газі — Нетаньягу

Нетаньягу

За словами керівника ізраїльського уряду, це єдиний шлях повернути людей, знищити ХАМАС та гарантувати, що Газа більше не буде загрозою.

Нетаньягу виступив з заявою щодо ХАМАС

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ посилює бойові дії на території Гази.

Про це глава ізраїльського уряду повідомив під час відеозвернення.

Ми поглиблюємо військові дії в Газі. Ми продовжимо війну до повної перемоги над ХАМАС. Це єдиний шлях повернути людей, знищити ХАМАС та гарантувати, що Газа більше не буде загрозою, – сказав Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю зазначив, що війна займе час, але військові, народ та уряд повні рішучості боротися до кінця.

У війни є ціна, дуже важка ціна – життя наших воїнів-героїв. Ми робимо все, щоб зберегти їхні життя. Але одного ми не зробимо – ми не зупинимося, поки не доб'ємося перемоги, – додав посадовець.

Нетаньягу розкритикував Путіна через співпрацю Росії з Іраном

У 50-хвилинній розмові Нетаньяху «різко розкритикував небезпечну співпрацю між Росією та Іраном» і «висловив своє невдоволення» тим, що Москва виступила проти Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних організаціях, йдеться в заяві офісу прем'єр-міністра.

У свою чергу, Путін в розмові з ізраїльським лідером «підтвердив позицію неприйняття і засудження тероризму в усіх його проявах», заявили в Кремлі та додали: «Водночас надзвичайно важливо, щоб протидія терористичним загрозам не призводила до таких тяжких наслідків для цивільного населення». У Кремлі акцентували увагу на «катастрофічний гуманітарній ситуації у Секторі Гази» та не згадували про критику Нетаньягу щодо Путіна.

8 грудня США наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН, підтриману Росією, яка закликала до припинення вогню на палестинській території. Цей тиск відображає міжнародну стурбованість жертвами серед цивільного населення внаслідок військової операції Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?