Чехія невдовзі може передати Україні ударні вертольоти
Категорія
Україна
Дата публікації

Чехія невдовзі може передати Україні ударні вертольоти

Мі-24
Джерело:  Defense Express

Протягом наступних кількох тижнів Україна може отримати від Чехії бойові вертольоти Мі-24 і Мі-35, оскільки ця країна замінює їх на більш сучасні AH-1Z Viper та UH-1Y Venom. 

Що відомо про отримання вертольотів від Чехії

Якщо Прага дійсно готова передати ці вертольоти, то їхня поставка з передачею у стрій ЗСУ може зайняти наступні кілька тижнів, як показує практика попередніх поставок авіатехніки від країн-партнерів, - зазначають журналісти видання.

Вказується, що на початку тижня Військово-повітряні сили Чехії провели церемонію прощання зі своїми ударними вертольотами типів Мі-24 і Мі-35, які по суті не потрібні після поставок перших вертольотів нових типів.

Навіть якщо мова йде про формально списані Мі-24 і Мі-35, все одно ці машини необхідні українській армійській авіації для безпосередньої підтримки військ на полі бою, - підкреслюють аналітики видання.

Що відомо про план НАТО із подальшої підтримки України

За словами заступника генсека НАТО Мірчі Джоане, в Альянсу достатньої ресурсів для одночасної допомоги Україні та Ізраїлю.

Заступник генсека визначив дві прямі загрози альянсу - Росія та тероризм. За його словами.

Росія була б рада, якби Захід, США і ми почали ділити нашу увагу тим, що відбувається на Близькому Сході та в Україні.

Цього не станеться. Ми зможемо впоратися з цими двома ситуаціями, ми сподіваємося якнайшвидше заспокоїти ситуацію на Близькому Сході і продовжувати підтримувати Україну, - запевнив представник НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?