ВАКС ухвалив нове рішення щодо судді Чауса
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС ухвалив нове рішення щодо судді Чауса

ВАКС ухвалив нове рішення щодо судді Чауса
Джерело:  online.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в понеділок, 16 серпня, під час закритого засідання залишила колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

Джерело: Інтерфакс з посиланням на адвоката Чауса.

Таким чином, запобіжний захід залишився без змін і ВАКС залишив без задоволення клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання екссудді запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Нагадаємо, 4 серпня 2021 року ВАКС обрав Миколі Чаусу запобіжний захід у вигляді домашнього цілодобового арешту з носінням електронного браслета.

"Я не можу сказати, де саме він перебуває, але те, що з ним постійно є спецпідрозділ СБУ - це так", - зазначив адвокат Чауса Ростислав Кравець.

Також він розповів про стан здоров’я Чауса.

"Слух і зір у нього потихеньку відновлюються, проте цього недостатньо, щоб він самостійно міг читати якісь документи. Щодо загального самопочуття, після того, як він пройшов пішки досить довгий шлях, то одна нога відновилася, а друга ще відновлюється", - сказав адвокат.

Справа Чауса

Нагадаємо, у серпні 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса на спробі отримання хабаря в розмірі 150 тис. доларів. Як повідомляли ЗМІ, Чаус мав посприяти у справі про торгівлю наркотиками. Отримані кошти суддя закопував на власному городі в літрових банках. Заарештувати суддю відразу не могли без дозволу парламенту. У вересні Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус скористався ситуацією і втік із України та переховувався в Молдові.

3 квітня 2021 року адвокат Чауса Юліан Балан заявив про викрадення Чауса в центрі Кишинева групою невідомих осіб.

30 липня Чаус з’явився в селі на Вінниччині. Поліція затримала екссуддю, однак його пізніше "перехопила" СБУ та вивезла в невідомому напрямку.

Пізніше у СБУ заявили, що вони діяли в рамках чинного закону та своїх повноважень, адже проводять розслідування викрадення Чауса та незаконного переправлення його через кордон.

Читайте також:

  • Суддю Чауса знайшли в одному спідньому у Вінницькій області.

  • СБУ відреагувала на скандал навколо Чауса та звинувачення НАБУ.

  • НАБУ озвучило гучні звинувачення СБУ через Чауса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?