НАБУ озвучило гучні звинувачення СБУ через Чауса
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ озвучило гучні звинувачення СБУ через Чауса

НАБУ озвучило гучні звинувачення СБУ через Чауса
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро звертає увагу на те, що Служба безпеки України перевищує повноваження. Окрім того, НАБУ вимагає доставити колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса для обрання запобіжного заходу 4 серпня.

Джерело: сайт  НАБУ

НАБУ стверджує, що СБУ перевищує повноваження у справі щодо Чауса

"Приховування співробітниками СБУ від детективів НАБУ інформації про місцезнаходження екссудді Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди, є фактичним сприянням в ухиленні від кримінального судочинства та може містити ознаки злочину у вигляді перевищення службових повноважень", - наголошують представники НАБУ.

Що важливо розуміти, йдеться про події 30 липня 2021 року, коли у Вінницькій області знайшли скандального суддю, якого у серпні 2016 року детективи НАБУ оголосили у розшук.

Представники відомства звертають увагу на те, що КПК України передбачає: у випадку виявлення розшукуваної особи, її мають передати уповноваженому представнику органу досудового розслідування. За словами НАБУ, СБУ досі переховує їхнього підозрюваного.

Що важливо розуміти, ще 1 серпня детективи НАБУ надіслали до СБУ та ОГП вимогу про негайне доставлення екссудді до Національного бюро. За їхніми словами, дотримання закону є обов’язком для всіх правоохоронних органів.

"Вжиття заходів безпеки до особи, яка перебуває у статусі потерпілого у кримінальному провадженні, що розслідується слідчими СБУ, жодним чином не може бути підставою для переховування такої особи від кримінального судочинства та невиконання ухвали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тому, вчергове закликаємо СБУ дотримуватись вимог законодавства і доставити підозрюваного екссуддю уповноваженим детективам та до ВАКС о 14:00 4 серпня 2021 року для розгляду питання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - підсумували в НАБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?