Чехія підтримала Зеленського та виступила за реформування РБ ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія підтримала Зеленського та виступила за реформування РБ ООН

Чехія підтримала Зеленського та виступила за реформування РБ ООН
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у 2 квітня підтримав заклики української сторони до реформування Організації Об’єднаних Націй з огляду на головування в Раді Безпеки Росії.

Джерело: міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський

МЗС Чехії виступає за реформування Ради Безпеки ООН

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що погоджується зі словами Володимира Зеленського щодо реформування Ради Безпеки ООН.

Останнім доказом цього є те, що в інституції, яка мала б забезпечувати мир, головує держава, яка порушує Статут ООН і загрожує безпеці всього світу, – додав Ліпавський.

РФ почала головувати в Радбезі ООН

1 квітня РФ розпочинає своє головування у Раді безпеки ООН. Українські посадовці та дипломати висловили своє обурення щодо того, що це відбувається під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав головування Росії в Радбезі ООН з 1 квітня злим жартом.

Росія узурпувала своє місце; вона веде колоніальну війну; її лідер є військовим злочинцем, який розшукується Міжнародним кримінальним судом за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем з Росією в Радбезі ООН, — написав Кулеба.

Постпред України в ООН Сергій Кислиця назвав це "найсумнішим днем в історії ООН, якщо справедливість не переможе”.

Кожного місяця головою Радбезу ООН стає нова країна-член. Востаннє РФ головувала в Радбезі у лютому 2022, коли розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк закликав Радбез ООН оголосити бойкот головуванню Росії в організації.

За словами Подоляка, не можна дозволити терористичній країні, яка розв’язаною злочинною війною проти України порушує ключову статтю 4 Статуту ООН, займати керівне місце в організації.

Це не просто жарт. Це певні юридичні дії. Це не жарт, це злам глобальної системи як такої..., — зазначив Подоляк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?